Cleveland golf
Callaway
Ja, det er rigtigt..Cleveland er en by i USA men det er samtidigt også en af verdens største mærker indenfor kvalitets golfudstyr, og er i særdeleshed kendt for deres meget populære wedges.
Cleveland Golf er et amerikansk golfudstyrfirma som har base i Huntington Beach, Californien. Virksomheden blev grundlagt tilbage i 1979 af Roger Cleveland og ideen var oprindeligt at producere kopier af klassiske golfkøller fra 1940'erne og 1950'erne. Cleveland er idag en af verdens førende producenter af golfudstyr med et komplet sortiment inden for alle typer af køller og tilbehør.
I 1990 solgte Roger Cleveland sit firma til den anerkendte skiproducent Rossignol, der selv blev købt ud af firmaet Quiksilver i sommeren 2005. Men i 2007 solgte Quicksilver så igen deres andel i Cleveland Golf, til det japansk baserede selskab SRI Sport Limited, som bla. også ejer rettighederne til Dunlop Sport brandet i Japan.
Butikker ?
Cleveland golfudstyr sælges selvfølgelig i langt de fleste af landets golfbutikker og proshops men som noget relativt nyt tilbyder Cleveland nu også at man kan "custom" designe sine egne wedges. Dvs. at du kan selv bestemme grader på loft og lie, skaft, grip, indgraveringer af navn mv.
Du kan herunder se en instruktionsvideo med vejledning i hvordan du selv kommer igang med at lave din egen wedge..